Pohádkové peklo

By
Číst 2612 krát
Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

peklo2Pokud vaše děti nejsou k zastavení, zlobí a na čerty už dávno zapomněli, můžete jim osvěžit paměť výletem do pekla J Je to pohádkové peklo Čertovina v Hlinsku ve Východních Čechách. Otevřeno bylo sice teprve nedávno, ale pověst o něm se rychle šíří a paří k oblíbeným místům rodinných výletu.

Třípatrová budova má tvar obrácené lodi a pod ní se rozkládá pekelná říše do hloubky 12 metrů. Z Čertovina připomíná spíše mraveniště, větší část stavby je schována jak jinak než pod zemí. Labyrint chodeb a zákoutí spolykaly tuny kamení, dřeva a železa. Jako v každém správném pekle ani zde nechybí obrovský pekelný kotel a hoří zde pekelné ohně. Na mladé čertíky čeká čertovská škola, na zlobivce mučírna vybavená lechtadlem, hubopleskem nebo zadkopleskem. Srdcem pekelné říše je Luciferův sál, ve kterém najdete i speciální váhu pekelných hříchů. Až budete mít celé peklo řádně prozkoumané, občerstvit se můžete v místní restauraci, kde je pro vás připravena řada čertovských specialit.

 

Prohlídka pekla Čertovina vám zabere asi dvě hodiny. Otevřeno je každý den včetně víkendů. Od pondělí do pátku peklo otevírá ve tři hodiny, o víkendech je otevírací doba prodloužená a brány pekla se pro návštěvníky otevírají už v deset hodin. Cena vstupného pro dospělého je 220 a pro děti 170 korun. Za pravidelný program si návštěvníci musí ještě pár korun připlatit, stejně tak je účtován i poplatek za focení.peklo

Naposledy změněno středa, 22 červen 2016 08:37
Více z této kategorie: « Zeměráj Spánek v horku »